Apa Bantalan Oilless Pancen Ora Perlu Minyak Pelumas?

Bantalan tanpa minyak minangka jinis bantalan pelumas anyar, kanthi ciri bantalan logam lan bantalan bebas minyak. Dimuat karo matriks logam lan dilumasi karo bahan pelumas padat khusus.

Nduweni karakteristik kapasitas bantalan dhuwur, resistensi dampak, resistensi suhu dhuwur lan kemampuan pelumas awake sing kuwat. Cocog banget kanggo acara sing angel ndhuk lan nggawe film minyak, kayata beban abot, kacepetan kurang, bales utawa ayunan, lan ora wedi karo karat banyu lan korosi asam liyane.

Digunakake kanthi akeh ing mesin casting kontinyu metalurgi, peralatan baja, mesin pertambangan, kapal, turbin uap, turbin hidrolik, mesin cetak injeksi lan lini produksi peralatan.

Bantalan tanpa minyak tegese bantalan bisa digunakake kanthi normal tanpa minyak utawa kurang minyak, tinimbang bebas minyak.

Kaluwihan saka bantalan tanpa minyak

Kanggo nyuda gesekan internal lan nyandhang akeh bantalan lan nyegah kobong lan nemplek, minyak pelumas kudu ditambahake supaya bantalan lancar lan dipercaya kanggo nggedhekake umur bantalan;

Ngilangi polusi lingkungan sing disebabake kebocoran;

Cocog kanggo momotan sing abot, kacepetan kurang, balesan utawa ayunan nalika angel kanggo ndhuk lan mbentuk film minyak;

Uga ora wedi karo karat banyu lan korosi asam liyane;

Bantalan hias ora mung ngirit bahan bakar lan energi, nanging uga duwe umur layanan luwih dawa tinimbang bantalan geser biasa.

Ati-ati kanggo nginstal prewangan tanpa minyak

Instalasi bantalan bebas minyak iku padha karo bantalan liyane, sawetara rincian kudu dicathet:

(1) Temtokake manawa ana tonjolan, tonjolan, lsp. Ing permukaan kawin batang lan cangkang poros.

(2) Apa ana bledug utawa pasir ing permukaan omah bantalan.

(3) Sanajan ana goresan, protrusi, lan liya-liyane, kudune dicopot nganggo watu minyak utawa amplas alus.

(4) Supaya ora tabrakan nalika dimuat, sawetara minyak pelincir bakal ditambahake ing permukaan poros lan cangkang poros.

(5) Kekerasan bantalan bebas minyak amarga overheating ora ngluwihi 100 derajat.

(6) Punggawa lan piring panyegelan prewangan tanpa minyak ora kena dipeksa.


Wektu kiriman: Aug-22-2020