Kawruh Dasar Prewangan

Apa sampeyan ngerti apa bantalan bagian mekanik? Dheweke diarani "panganan industri mekanik" lan digunakake ing macem-macem bagean penting saka mesin. Amarga bagean-bagean penting kasebut bisa digunakake ing papan sing ora katon, umume ora dingerteni karo para profesional. Akeh profesional non mekanik ora ngerti apa bantalan kasebut.

Apa sing diarani prewangan?

Orièntasi minangka bagean sing mbantu obyek muter, sing dikenal ing basa Jepang minangka jikuke. Kaya jenenge, bantalan yaiku bagean sing ndhukung "poros" sing muter ing mesin kasebut.

Mesin sing nggunakake bantalan kalebu mobil, pesawat, generator lan sapanunggalane. Bantalan uga digunakake ing peralatan rumah tangga kayata kulkas, pembersih vakum lan AC.

Ing mesin kasebut, bantalan ndhukung "poros" kanthi roda sing dipasang, gir, turbin, rotor lan bagean liyane supaya bisa muter kanthi lancar.

Minangka asil saka macem-macem mesin nggunakake akeh "poros" puteran, mula bantalan kasebut dadi bagean penting, dikenal kanthi jeneng "panganan industri mesin." Bagean iki katon ora penting, nanging penting. Yen ora, kita bisa ' urip normal.

Fungsi prewangan

Ngurangi gesekan lan nggawe rotasi luwih stabil

Kudu ana gesekan ing antarane "poros" sing muter lan anggota dhukungan sing muter. Bantalan digunakake ing antarane "poros" sing muter lan bagean dhukungan sing muter.

Bantalan bisa nyuda gesekan, nggawe rotasi luwih stabil lan nyuda konsumsi energi. Iki minangka fungsi bantalan paling gedhe.

Lindhungi bagean dhukungan sing muter lan tetep njaga "sumbu" sing muter ing posisi sing bener

Ana kekuwatan gedhe ing antarane "poros" sing muter lan bagean dhukungan sing muter. Bantalan kasebut nyegah anggota dhukungan sing muter supaya ora rusak dening kekuwatan iki lan njaga "poros" puteran ing posisi sing bener.

Iki amarga fungsi bantalan kasebut supaya bisa digunakake kanthi suwe ing mesin iki.


Wektu kiriman: Aug-22-2020